Bjorstua ved Storfjellet
indexsiden


Olga og Johan
Olga og Johan fant seg så godt til rette her ved Imsdalsvola, Storfjellet og Hellakskletten at her ville de sette opp hytta - Bjorstua. Året er ca 1965.

Plassen var funnet, så var det bare å gå i gang på punktfestet tomt.

Det er i starten, og "grishuset" skal beises.

Johan gjorde omtrent alt sjølv i helgene mellom kjørerutene i joben på Elverum Slakteri. Olga støttet opp så godt hun kunne. Fikk lite hjelp av sønnen da han drev med sitt eget hus i Elverum.

Mange solide spikrer holder reisverket godt sammen. Alt skulle være solid.


Gunder og Anne tar en titt på oppføringa. Inger Marie og Tor Magne er med. Året er 1968.
Innvielse med bestiging ! Johan, Gunder, Halvdan og Finn. Øverst Inger Marie og Tor Magne sammen med yngste datter til Finn.

Astrid og Harald med sin førstefødte Rune. Besteforeldrene liker seg på Bjorstua nå. Påsken 1974.

Mange fine turer har det blitt, særlig i påsken. Vi skifter på med Lillestø fam. Tor Magne, Johan Kristian og Tor Magne. Ca. 1975.

Vi koser oss

Høsten er en fin tid her opp i tregrensa.

Solstrøm er lagt inn. Et solid stykke arbeid gjort av Rune og Tore Lillestø sommeren 2005. Nytt tak er lagt av Harald. Samme fam. har og stått for beising av hytta. Får legge til at Astrid og Harald har mange flere døgn i året her enn Astrid og Odd.

Min søster overlot sin del av hytta til meg i 2012 da hun og mannen Harald fant vegen fra Arendal vel lang. Det har blitt foretatt en del forandringer. Min fars hjemmesnikrete møbler skiftet ut med en salong og dobbelt hytte-sovesofa

En 25 liters hyttekjele gjør nytta si. Varmt vann å stå opp til. Jøtulovnen har gjort og gjør nytta si, men en rentbrennende står på lista neste sommer. En 26 tommers flattv så langt bare til pynt og filmskjerm da signalene er for dårlige for RiksTv uten parabol. Solstrømmen ok for parabol.

2 rammemadrasser erstattet køyesengene min far lagde som ubrukt siden barna var små. Rommet noe lite for 4 voksne. Ellers plass til den gamle kommoden og nytt oppheng for 20 (!!) kleshengere.

Sore forandringer i ved/rote bua. Fått plassert en hyttedysj og vask. Videre er det plass for en superdass i dette rommet av 3 bua er delt innn i.

Forrommet i bua, inngang til vaske/dusj/do og vedbua med hyller. En gassovne kan varme opp om nødvendig. Disse 2 rommene er isolert, Bildet tatt fra døra til kjøkkenet som opprinnelig bortsett fra at kjøleskapet er flyttet inn til kjøkkenet fra bua slik den var. Utgangsdør som før fra venstre (sees ikke).

Storfjellet (1415 m o.h.) i vest sett fra hytta (890 m o.h.)

Hyttefestene (Statskog) her i Kletten er lagt slik at en ikke skal kunne se fra hytte til hytte.

Skyggene har blitt lange, og det går mot kveld for Bjorstua.
yy